Supermarkt Plus Giel Smits getoetst.

Op 29 september 2020 heeft het Winkel Toetsing Team van Stichting Culemborg Toegankelijk de supermarkt Plus Giel Smits aan het Koopmansgildeplein bezocht voor een toetsing op toegankelijkheid.

Er werd gekeken naar de entree van de winkel, de bereikbaarheid van de zelf-scanners én de bereikbaarheid van de producten. Veel producten zijn goed bereikbaar zo ook de mandjes met aanbiedingen die verspreid door de winkel staan.

Lastig zijn de producten in de koeling omdat deze achter deuren staan. De "gesloten" koelvitrines zijn dan wel energiezuinig en gaan effectief met de koude om maar voor mensen in een rolstoel of scootmobiel zijn deze lastig. De diverse open koelbakken voor o.a. vleeswaren en kaasproducten staan op een prettige hoogte en zijn goed bereikbaar.

Belangrijk is ook de behulpzaamheid en vriendelijkheid van het personeel voor het geval je een beetje hulp nodig hebt zoals bijvoorbeeld bij de koelvitrines met deuren. De hoogte van de schappen is voor iemand in een rolstoel of scootmobiel meestal niet gunstig. Ook hier zal de hulp van het winkelpersoneel nodig zijn en dat zit bij Plus Giel Smits wel goed. Het personeel is geduldig en zeer behulpzaam iets wat ook op de klanten uitstraalt want ook die willen graag een handje helpen.

Uiteindelijk kom je na het boodschappen doen bij de kassa en daar is het belangrijk dat je je spullen op de band kunt zetten en dat je kunt afrekenen zonder daarbij je pasje met pincode te moeten afgeven. De banden staan op een acceptabele hoogte en de pinautomaat kun je naar je toe draaien zodat je zelf kunt pinnen. Ook bij de zelfscan-kassa kun je zonder problemen alle handelingen zelf doen.