Image

Wij zijn een groepje inwoners van Culemborg.

Sommige van ons hebben een zichtbare, andere een niet zichtbare beperking. Dat maakt dat wij in het dagelijks leven bij het doen van de meest gewone dingen tegen allerlei obstakels lopen. Of rijden.

Met onze eigen ervaringen en observaties willen wij iets doen, want met alleen maar klagen schiet niemand wat mee op. Daarom spreken wij ons uit. Bij de gemeente bijvoorbeeld waar wij met regelmaat overleg mee hebben.

Ook willen wij winkeliers, eigenaren van restaurants, beheerders van gebouwen, de lokale woningbouwvereniging, enzovoort ondersteunen bij het toegankelijk(er) maken voor gehandicapten. Dan kan het gaan om aanpassingen van wegen, drempels, toiletten. Maar denk bijvoorbeeld ook aan websites en reclamemiddelen. En vergis je niet, zo’n twintig procent van de Culemborgse bevolking moet leven met een beperking (klik hier voor de cijfers).

Wanneer wij hier gezamenlijk in slagen hoeven mensen met een handicap niet meer letterlijke en figuurlijk tegen muren te lopen en kunnen ze zelfredzaam deelnemen aan het dagelijks leven.